De löser ditt företags alla it-behov – för 500 kronor i månadenIt-drift behöver varken vara svårt eller dyrt. På företaget Squad utmanar man nu it-branschens komplicerade lösningar och höga timkostnader med en molnbaserad helhetslösning, som uppfyller företagens it-behov till en låg och fast kostnad.

– Att köpa it från oss ska vara lika enkelt som att köpa en liter Arla-mjölk på Ica. Det ska vara lika enkelt, det ska vara lika identifierbart och du ska känna dig lika trygg. Och det ska vara nästan lika billigt, säger Thomas Bjälkenfalk vd på Squad.

Efter 20 år som it-konsult är Thomas Bjälkenfalk trött på de onödigt komplicerade lösningar och dyra timkostnader som han menar genomsyrar mycket av it-branschen. Genom tjänsten Squadlogic har man på Squad därför skapat en molnbaserad helhetslösning som löser it-behoven hos de flesta små och medelstora företagen och gör det till en låg och fast kostnad.

– Vi kan leverera en helhetslösning åt ett företag till ett väldigt lågt och fast pris. Vi tar 490 kronor per användare, då ingår licenser till all programvara, det ingår antivirus och det ingår backup. Dessutom ingår vår helpdesk så även om vi behöver komma ut på plats och hjälpa dig så ingår det. Det är väldigt prisvärt om man tittar på vad it-drift vanligtvis kostar. Vi har varit ute i två år och brottats mot de andra som säljer samma typer av tjänster men det är ingen som har sett på det på samma sätt som vi gör, berättar Thomas Bjälkenfalk.

Läs mer: SÅ löser Squad alla dina IT-behov för en låg och fast kostnad.

Eftersom de flesta små och medelstora företag inte behöver mycket fler tjänster än de som ingår i Office 365-paketet så utgör det grunden för Squadlogic-plattformen, som sedan kan byggas ut med fler tjänster efter kundens specifika behov. Genom att plattformen är molnbaserad så slipper man också dyra serverkostnader och gör datan tillgänglig var du än är. Filosofin är att skapa en it-lösning som kunden inte en behöver tänka på, så att de istället kan fokusera på sin kärnverksamhet.

Den här plattformen menar Thomas Bjälkenfalk kan hantera it-behoven för 90 procent av de små och medelstora företagen och eftersom man i grunden använder samma system för alla blir kostnaderna också lägre och driften enklare för Squad, som i sin tur kan hålla lägre priser för sina kunder.

– Många it-tekniker tycker ju att tekniken i sig är rolig och vill därför göra lite mer avancerade lösningar där man går över vägen 14 gånger för att komma tillbaka till samma plats, det finns ingen poäng i det. Vi strävar efter att göra det simpelt och inte komplicera till det, för det är inte det kunderna behöver. De struntar i vad som finns där bakom, deras word ska bara fungera, säger Thomas Bjälkenfalk.

Läs mer: SÅ löser Squad alla dina IT-behov för en låg och fast kostnad.

En annan aspekt av it-branschen som Squadlogic vänder sig mot är de dyra timkostnader som många företag tar ut för underhåll och support. Ett förfarande som Thomas Bjälkenfalk tror snarare är skadligt för relationen till kunderna även om det på kort sikt kan ge mycket pengar.

– De absolut flesta kör timdebitering i it branschen och det är inte så himla trevligt att be någon komma över och så kostar det 2 500 att sitta och prata i en timme. Det är det vi tjänar på, att vi får en mycket tätare relation till kunderna eftersom det inte bara ser oss som en kostnad vilket gör att de kan använda oss ännu mer. Många förenar it med kostnader men det ska man inte behöva göra. Vi är 2000-talets snickare vi är inte märkvärdigare än så.

 Presenteras av

 SQUADs-logotyp-e1427232860678

Squadlogic är en molnbaserad helhetslösning för små och medelstora företag.

Det är en IT-tjänst med fast pris utan dyra investeringar som ger dig förutsättningarna att arbeta var du än befinner dig. Med Office 365 i grunden skapar vi en stabil och säker kontorslösning som tillåter er att fokusera på ert affärsområde.

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig här: www.squad.se

(Visited 100 times, 1 visits today)