Så satsar Norconsult Astando på sina anställdaÄr du i början av din karriär, vill jobba med banbrytande teknik och göra något meningsfullt? Då ska du söka dig till IT-bolaget Norconsult Astando där du har goda utvecklingsmöjligheter och får arbeta på ett företag som satsar på sina anställda och vill göra samhällsnytta.
– Företagskulturen är positiv och omtänksam, säger Ossian Grundevik, webbutvecklare.

Utvecklingen inom IT-branschen går fort framåt och kraven på företag att leverera och ligga i teknisk framkant är höga. Det ställer i sin tur stora krav på personalen. Norconsult Astandos filosofi är att medarbetarna levererar högst kvalité om de har en stöttande ledning, stor möjlighet att påverka arbetstidens förläggning och en bra balans mellan arbete och fritid.
– När medarbetarna mår bra gör de ett bra jobb och då blir även kunderna nöjda, säger Carina Palmqvist, vd på Norconsult Astando.

Norconsult Astando har sitt huvudkontor i Stockholm och lokalkontor i Göteborg, Mora, Töreboda och Västervik. Här byggs avancerade IT-lösningar och de vill ha långsiktiga relationer med sina kunder. Företaget brinner för att göra samhällsnytta och därför riktas verksamheten framförallt till kommuner. På Norconsult Astando får du som anställd möjlighet att jobba med systemutveckling, antingen som konsult med externa kunder eller internt med företagets produkter.
Läs mer om Norconsult Astando

Passar dig som värdesätter flexibilitet och variation
Ossian Grundevik arbetar som webbutvecklare på Norconsult Astando och han kan varmt rekommendera andra att söka sig hit.
– Om du föredrar flexibla arbetstider och variation passar Norconsult Astandos upplägg perfekt. Jag som exempelvis älskar att träna kan utan problem ta två timmar ledigt mitt på dagen för att både hinna bege mig ut och springa milen och ha en ordentlig lunchrast, berättar Ossian.

Han uppskattar variationen som finns här och hans arbetsuppgifter består av allt från förvaltning och vård av befintliga data till vidareutveckling, kundanpassningar och support.
– Här finns verkligen ett fokus på att du som medarbetare ska må bra och ha balans mellan arbete och privatliv samtidigt som du har goda utvecklingsmöjligheter av dina arbetsuppgifter.

”Här råder en familjär och prestigelös stämning”
En annan medarbetare som är mycket nöjd med sin arbetsplats är Olle Markljung som arbetat på Norconsult Astando i elva år.
– Jag började här direkt efter min examen och har valt att stanna kvar av flera olika skäl. Dels trivs jag mycket bra med att vi har frihet under ansvar men jag trivs också mycket bra med att det är en familjär och prestigelös stämning, säger Olle.

Olle började sin karriär på Stockholmskontoret men har idag flyttat hem till Västervik. När han ville byta arbetsort öppnade företaget ett kontor i Västervik för hans skull.
– När mina barn kom upp i förskoleålder kunde också mina arbetstider anpassas så att jag kan hämta eller lämna på dagis – vilket verkligen underlättar min vardag.

Han tror att många anställda väljer att stanna kvar på Norconsult Astando för att företaget har ett trevligt arbetsklimat och att kvalitet premieras före kvantitet. Här får man också bidra till ett hållbart samhälle och ha långsiktiga relationer med kunder.
– Våra kunder är nöjda och fortsätter att anlita oss av den enkla anledningen att vi kan våra saker och ligger i framkant inom systemutveckling, avslutar Olle.

För att åstadkomma samhällsnytta tycker vi det är viktigt att skapa långsiktigt hållbara lösningar som bidrar till verklig nytta i verksamheten hos våra kunder. Detta åstadkommer vi tack vare ansvarstagande och välutbildad personal samt genom att hålla oss i teknikens framkant. Våra främsta kunder är kommuner och offentliga myndigheter.

Vi är ett produkt- och konsultbolag med 30 medarbetare. Sedan 2013 tillhör företaget den stabila koncernen Norconsult men agerar självständigt och har det lilla företagets fördelar. Huvudkontoret finns i Stockholm med lokalkontor i Göteborg, Mora , Töreboda och Västervik.

Webbkontoret förenklar företagarens vardag

April 27, 2016

Webbkontoret förenklar företagarens vardag

Revisions- och konsultföretaget Grant Thornton arbetar sedan många år aktivt med webbaserade tjänster för att effektivisera ekonomiadministrationen för sina kunder. Med Webbkontoret kan kunderna spara tid och få bättre kontroll på ekonomin. Numera finns även en funktion för digital kvittohantering.

Ökad innovation och konkurrenskraft i svenskt näringsliv med Open Source

April 26, 2016

Ökad innovation och konkurrenskraft i svenskt näringsliv med Open Source

Red Hat är företaget som leder innovationen inom Open Source. Open source beskrivs som den mest innovativa och dynamiska kraften inom IT-utveckling idag.

Ny lagringsteknik gör Big Data användbart i molnet

May 12, 2016

Ny lagringsteknik gör Big Data användbart i molnet

Mängden data som företag måste hantera ökar i en takt som de traditionella lagringssystemen inte längre kan hantera. Genom öppen ”software defined storage” blir lagringen säkrare och billigare och informationen mer användbar.

(Visited 454 times, 1 visits today)