Sätt fart på din IT-karriär med bemanningsjobbAtt arbeta för ett bemanningsföretag inom IT-sektorn ger möjlighet till snabb utveckling av den egna kompetensen genom förmånen att kunna arbeta med olika uppgifter i olika företag inom en och samma anställning.

Centric är ett av Sveriges ledande IT-bemanningsföretag med mer än 300 anställda i Sverige som arbetar för cirka 200 olika företag. Nu söker Centric ett 70-tal personer för arbete med medelstora och stora företag i alla branscher.

–Vi utvecklas och växer snabbt i områdena kring våra befintliga kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Jönköping, Karlstad och Örebro. Som anställd på Centric erbjuds du inte bara möjligheten till spännande uppdrag oavsett var i karriären du befinner dig, du erbjuds även utbildning och certifiering, där vi står för såväl litteratur som certifieringsavgifter, säger Centrics vd Klas Bonde.

Mycket erfarenhet på kort tid

De anställda på Centric arbetar framför allt inom IT-infrastruktur, med support och drift. De har oftast systemvetarutbildning eller annan eftergymnasial utbildning. De är både erfarna IT-personer och sådana som är i början av sin karriär.

–Vi tillsvidareanställer folk och de kan vara ute på ett uppdrag under kanske tre till sex månader för att sedan gå vidare till nya uppdrag. Anställningen är inte kopplad till uppdraget utan till Centric. Fördelen är att man under en relativt kort tidsperiod får möjlighet att arbeta med olika uppgifter ute på olika företag, vilket gör det lätt att bygga sin erfarenhet snabbare än som anställd på ett enda företags IT-avdelning. Vi har stora möjligheter att matcha konsulternas utveckling och kompetens när de rör sig snabbt i utvecklingskedjan. Vissa rör sig mycket snabbt i mognad och kunskap.

–Om en konsult är trött på sitt uppdrag kan vi hitta ett nytt uppdrag åt denne och samtidigt hitta någon som är ny och hungrig till den gamla rollen, utan att det kostar en massa pengar för företaget, säger Klas Bonde.

Stora utvecklingsmöjligheter

Efter sju år i IT-bemanningsbranschen har Klas Bonde upptäckt att många företag har samma typ av problem när det gäller att rekrytera IT-personal. Om företagen själva rekryterar personal för mer juniora positioner måste man till exempel kunna erbjuda naturliga utvecklingsmöjligheter på företaget för att kunna behålla personalen. 

Enligt fackförbundet Jusek vill så många som en tredjedel av alla nyutexaminerade byta arbete inom ett år och statistiskt stannar man i genomsnitt bara på ett första jobb i 14 -18 månader. Kan företaget inte erbjuda ett nytt steg efter det försvinner ofta personalen.

I Stockholm erbjuder Centric dessutom lägenhet i mån av tillgång för de som flyttar in. Det är ett sätt att överbrygga det stora problem som både arbetsgivare och arbetssökande har med den utbredda bostadsbristen i flertalet svenska kommuner.

–Vi har ett tiotal lägenheter i Stockholm avsedda för genomströmning, där man kan bo ett halvår eller ett år i väntan på att man hittar annan bostad. Det är enklare att söka lägenhet när man är i Stockholm än att göra det från annan ort, säger Klas Bonde.

 centric-logo

Telefonnr: 
010-2190500
Adress: 
Hamngatan 33, Sundbyberg
Hemsida: 
www.centric.eu

Stor europeisk aktör

Centric är ett av Europas största privatägda tjänsteföretag med 5000 anställda på kontor i Nederländerna, Belgien, Frankrike, Norge, Rumänien, Schweiz, Sverige och Tyskland. I Sverige erbjuder Centric bemanningstjänster för IT- och vårdsektorn samt mjukvara till handeln. Företaget har verksamhet i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Jönköping, Karlstad, Örebro och Östersund. 

Läs mer om oss här

(Visited 98 times, 1 visits today)