Ekonomi och innovation gör att fler företag väljer open sourceProgramvarumarknaden för företag genomgår just nu vad som kan liknas vid en revolution. Branschjättarna brottas med stora problem när allt fler kunder istället väljer open source-lösningar som skapar mer innovativ mjukvara till en lägre kostnad. 

– Orsaken är jätteenkel; kunderna är less på att inte få konstant löpande innovation, man vill inte betala skyhöga avgifter till de här bolagen och man ser ett problem med att vara inlåsta och inte kunna påverka sin egen utveckling, berättar Jimmy Sköldberg, Nordenchef för Red Hat.

Red Hat är världens i särklass största affärspartner inom open source (öppen källkod) och har under en längre period genomgått en kraftig expansion. Allt fler företag vänder sig nämligen till open source idag, både för att sänka sina kostnader och för att få fram de smarta och innovativa it-lösningar som krävs för att kunna konkurrera. 

– Tittar man exempelvis på de stora bolagen inom sociala medier så använder de flesta open source. I stort sätt vart enda start-up företag som ska utveckla en ny lösning idag använder sig också av open source eftersom det är enkelt, innovativt och kostnadseffektivt, förklarar Jimmy Sköldberg.

 

»Om du får innovationskraften, du får en betydligt lägre kostnad och du dessutom får det på ett säkert sätt med en bra support och ett bra ekosystem varför ska man någonsin välja något annat?«

Jimmy Sköldberg, VD Red Hat Nordic

 

Läs mer om hur Red Hat kan hjälpa er till effektivare och billigare it-lösningar!

Just innovationskraften tror Jimmy Sköldberg är den största orsaken till att fler företag väljer att gå från de traditionella mjukvaruutvecklarnas produkter till open source-lösningar. Fördelen med den öppna källkoden är nämligen att du inte behöver begränsa dig till innovationskraften hos en leverantör. Istället får du tillgång till standardiserad programvara som utvecklas av hundratusentals programmerare inom tusentals olika ”communities”. Open source ger dessutom företagen en större möjlighet att påverka sin egen utveckling eftersom de kan vara delaktiga i att utveckla den programvara som de behöver för att få en konkurrensfördel.

– Om man ser på de kundnära och konkurrenskraftsskapande processerna så behöver de i allt större utsträckning komma från egenutveckling på ett modernt och standardiserat sätt. Jag tror vi inom de kommande 3-5 åren kommer se en jätteexpansion på den marknaden, förklarar Jimmy Sköldberg.

Möjligheterna till snabba innovationer och en ökad flexibilitet är något som de traditionella mjukvaruutvecklarna har svårt att konkurrera med. Deras affärsmodell har snarare kretsat kring att låsa upp kunder till deras system och tvinga dem att förlita sig på deras utveckling. Men med en allt snabbare teknikutveckling och ständigt skiftande it-behov hos företagen har den affärsmodellen blivit allt mindre attraktiv för kunderna.

På Red Hat satsar man därför istället på att hjälpa företagen att utnyttja kraften inom open source och att själva styra sin utveckling. Som affärspartner är Red Hats roll att hjälpa företag att hitta rätt lösningar, certifiera dem och erbjuda konsulting och support. På det viset får företagen en trygg och flexibel lösning som blir långt mycket mer kostnadseffektiv eftersom programvaran är gratis.

– Om du får innovationskraften, du får en betydligt lägre kostnad och du dessutom får det på ett säkert sätt med en bra support och ett bra ekosystem varför ska man någonsin välja något annat? frågar sig Jimmy Sköldberg.

Läs mer om hur Red Hat kan hjälpa er till effektivare och billigare it-lösningar!

 Presenteras av
Redhat_Logo

Red Hat är världens ledande leverantör av open source-baserade mjukvarulösningar, med en community-baserad approach för att skapa pålitliga och högpresterande produkter inom cloud, Linux, middleware, lagring och virtualisering. 

Red Hat erbjuder även prisbelönt support, utbildning och konsultverksamhet. Som hub i ett globalt nätverk av företagskunder, partners och open source-communities bidrar Red Hat till att skapa relevant och innovativ teknologi som frigör resurser för tillväxt och förbereder kunderna för framtidens IT. 

Läs mer på: www.redhat.se


Global närvaro

Anställda: 6000 +

Kontor: 80 +

Länder: 35 +

(Visited 72 times, 1 visits today)