Mobila videokonferenser sparar tid och pengarMed ConferenceCam Connect har Logitech skapat en mobil lösning för videokonferenser som effektiviserar arbetet, sänker kostnader och låter små och medelstora företag få ut mer av Office 365. 

Efterfrågan på videokonferenslösningar växer fort i takt med att företag allt mer inser vikten av att grupper behöver samarbeta nära varandra trots fysiska avstånd. Att ersätta fysiska möten med videomöten har visat sig vara ett effektivt sätt att både effektivisera arbetet och sänka kostnader.

– Behovet ökar enormt. Gartner säger exempelvis att just satsningar på att underlätta ”collaboration” är en av de viktigaste sakerna för it-beslutsfattare, eftersom det blir en kostnadseffektivisering för hela bolaget. Ett fysiskt möte är oftast det mest effektiva ur ett mötesperspektiv men det kan också bli väldigt dyrt och då innebär videokonferenser en bra tids- och kostnadsbesparing när du slipper resa, säger Benny Andersson Senior Account Manager påLogitech och Carl-Magnus Lind Produktansvarig Atea Sverige.

Kom igång med dina mobila videokonferenser!

Enligt Benny Andersson har dock de klassiska videokonferenssystemen inte erbjudit den flexibilitet som många små och medelstora företag eftersträvar eftersom de suttit fast i ett rum och dessutom haft en för hög prislapp. För att möta det behovet har Logitech därför utvecklat ConferenceCam Connect, ett videokonferenssystem som sätter mobilitet och användarvänlighet i fokus. 

Det unika med Logitechs lösning är att de samlat all video- och högtalarteknik i en liten cylindrisk enhet som enkelt kan flyttas. Allt du som användare behöver är en nätverksuppkoppling, en dator och en USB-sladd. Systemet blir på så vis en allt-i-ett lösning för dina videokonferensbehov och dessutom till ett lägre pris.

Grundtanken är att möjliggöra videokonferenser och videosamtal vart du än är. Det normala och traditionella sättet att ha videokonferenser i ett kontor är att du köper en dyr lösning som sätts in i ett rum där den blir kvar, och investeringen är ofta på 50.000:- och uppåt. Väljer du istället ConferenceCam Connect har du en produkt med ett riktpris på 4 490 kronor ex. moms och helt plötsligt kan ni kommunicera upp till sex personer i ett rum. Och dessutom göra i princip vilket rum som helst till ett videokonferensrum, förklarar Benny Andersson.

En annan fördel för användaren som Benny Andersson gärna lyfter fram är det faktum att ConferenceCam Connect inte kommer med någon egen mjukvara som du behöver lära dig eller betala extra för. Istället är den kompatibel med de system som företagen idag redan använder för att kommunicera, som Jabber eller Skype for Business. 

Resan mot effektivare kommunikation börjar här!

Enligt Benny Andersson blir ConferenceCam Connect därför ett sätt att utnyttja kapaciteten hos de system som företagen redan investerat i.

– Skype for Business ingår i Office 365-paketet som de flesta SMB-företagen använder idag. Det innebär att de har Skype men hur utnyttjar de det? frågar sig Benny Andersson och fortsätter:

De flesta bolagen idag skulle spara en massa pengar på att effektivisera och våga börja använda videokonferenser, och vi ser ju att användningen av video bara rusar och att efterfrågan på den här produkten ökar dag för dag.

 

 Presenteras av

ladda-ned

Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, har ca 6 500 medarbetare, marknadsledare i Norden och Baltikum och är den tredje största it-infrastrukturleverantören i Europa.

I Sverige är vi 1 900 medarbetare på ett trettiotal orter från Malmö i söder till Kiruna i norr. Omkring 1 000 av oss är konsulter.


 

mariner-main-feature-300x182

ConferenceCam Connect- En bärbar, mångsidig och unik allt-i-ett-video-samarbetslösning för mindre grupper.

Köp ConferenceCam Connect för endast 3 375:-

 
(Visited 340 times, 1 visits today)