Här är det stora och växande företaget som värnar om småföretagskulturenAxis Communications breddar sin mjukvaruutveckling och växer så att det knakar.
Om du letar efter ett varierat, utvecklande och unikt arbete kan det därför vara en god idé att söka dig hit.
 Det är som att vara på ett småföretag fast med det stora företagets resurser i ryggen, säger Niklas Morberg på Axis Communications.

Arbetar du som systemutvecklare och söker nya utmaningar? Axis Communications erbjuder, till skillnad från många andra företag, en enorm bredd av mjukvaruutveckling där de skapar allt själva – från chip hela vägen upp till cloud-mjukvara.

Axis Communications har sedan det grundades 1984 jobbat mycket med fysiska produkter såsom kameror och mjukvaran inuti. De senaste åren har de gett sig ut på en resa där man även bygger en mjukvara runt produkterna och tar ansvar för ett helt system. Det innebär exempelvis mjukvaror som används för att spela in video, appar för att kunna titta på video, webbapplikationer för att kunna designa sitt system och sist men inte minst en molnmjukvara för att kunna ha koll på att allt fungerar som det ska. Även AI och Machine Learning är ett växande område.
– Från att ha varit en komponentleverantör till andras system erbjuder vi helhetslösningar för små och medelstora system där allting kommer från Axis. I dessa system kan vi ta ett större ansvar för att helheten fungerar – inte bara efter installation utan över systemets hela livscykel, säger Niklas Morberg, avdelningschef inom mjukvara på Axis Communications.

Niklas berättar vidare att Axis Communications har haft en stark företagskultur ända sedan företaget grundades. De arbetar efter nerifrån och upp principen och företaget drivs av flera team med olika inriktningar där man inom teamet får experimentera med blandade arbetssätt och verktyg – så länge man jobbar mot det gemensamma målet att leverera ett arbete med värde.
– Detta arbetssätt är vanligt på små bolag men har en tendens att försvinna på de större, men det gör det inte hos oss. Här är det som att vara på ett småföretag fast med det stora företagets resurser, stabila finansiell grund och en stor marknad med kunder i ryggen.
Läs mer om Axis Communications

Nyöppnat kontor i Linköping
Axis Communications öppnade nyligen ett kontor i Linköping med fokus på mjukvara för cloud. Skälet till detta är att de vill bli ännu bättre på utveckling av just mjukvara inom molntjänster och för att de stadigt växer.
– Vi valde att etablera oss i Linköping för att det där finns ett rikt näringsliv och för att det inte ligger mer än två timmar bort från vårt huvudkontor i Lund.

Den första anställda på Linköpingskontoret var på plats i maj och sedan dess har det antalet redan vuxit till 15 personer. Även framöver förväntas Axis Communications, som idag består av totalt cirka 1900 anställda, växa med hundratals nya medarbetare per år.
– Vi växer ordentligt och har gjort det under en längre tid. Eftersom vi har breddat oss och vill arbeta ännu mer med hypotes- och datadriven utveckling är det nu ett fantastiskt tillfälle för dig som är senior systemutvecklare att komma in och hjälpa till med att bygga och forma den, avslutar Niklas.
Vill du veta mer om Axis Communications satsning i Linköping? Läs mer här


Ständigt nyskapande
Axis är marknadsledande inom nätverksvideo. Vi uppfann världens första nätverkskamera 1996 och har sedan dess varit innovatörer inom videövervakning. Vi har gett miljontals människor över hela världen ökad säkerhet och bidragit till att fylla det växande behovet av en smartare och säkrare värld.

Vi har tillsammans med våra 90 000 partners i 179 länder levererat en mängd banbrytande produkter och många branschgenombrott – och vi ser fram emot att fortsätta vårt nyskapande arbete.

Niklas Morberg

       Niklas Morberg

 

The Diver Solution gör hela verksamheten effektivare

April 27, 2016

The Diver Solution gör hela verksamheten effektivare

Småföretagare eller industrikoncern, den som vill ha en effektiv verksamhet behöver få ut rätt information till rätt person i rätt tid. Förr tog jag fram rapporter i vårt affärssystem, flera timmars arbete varje månad. Nu tar alla de som vill ha rapporterna själva ut dem via The Diver Solution-portalen – enkelt, snabbt och så ofta de vill, säger Peter Carlsson Controller, Finans/Administration.

Mobilitet ger lönsamhet på ett roligare sätt

April 26, 2016

Mobilitet ger lönsamhet på ett roligare sätt

”Vi har bara sett början av den mobila revolutionen”, säger Christopher Krokstedt som är ansvarig för Dustins mobilitetssatsning. Mobilitet innebär att intäkterna ökar, men det genererar också en ny typ av kostnader som behöver hanteras av företagen. Kostnaden för mobiltelefoner och abonnemang har redan flyttats över till IT-budgeten i de flesta organisationer, men det är inte alla kostnader som syns.

Dataintrång för utpressning blir allt vanligare

May 13, 2016

Dataintrång för utpressning blir allt vanligare

Dataläckaget på otrohetssajten Ashley Madison har vållat debatt runtom i världen. När användarnas uppgifter offentliggjordes ledde det bland annat till att två begick självmord och att ett okänt antal utsattes för utpressning.

(Visited 1 times, 1 visits today)