Flexibel BI-lösning ger snabbare insyn och sparar pengarInfozone är experter på system management, virtuell infrastruktur, och beslutsstödsystem. När Siemens Security Products sökte efter lösningar som skulle göra affärssystemets innehåll mer lättillgängligt och mycket mer användbart bestämde man sig för den QlikView-lösning som Infozone erbjuder.

– De stora vinsterna består i att vi fick en mycket högre visibilitet på informationen och därför kan agera mycket snabbare, säger John Thacker, Quality & Support Services Manager på Siemens Security Products.

– I stället för att leta igenom Excelark efter avvikelser en månad i efterskott kan vi i realtid se avvikelser och varningssignaler. Vi kan se det på produkt-, kund- och geografisk nivå, och vi kan följa hur våra marginaler utvecklas över tiden.

Siemens Security Products arbetar med innovativa säkerhetslösningar inom områden som passerkontroll, integrerade säkerhetssystem, videoövervakning och inbrottslarm med både hård- och mjukvara.

Det första steget i QlikView lösningen var en applikation för analys av försäljningen. Det andra steget var en så kallad ”logistikcockpit”, en applikation som ger total överblick över logistiksituationen genom att visa lagerläget med prognoser över förväntad försäljning.

– Med den här lösningen går det att tidigt se vilka produkter som ligger utanför det förväntade, till exempel om framtida lagersaldon är onormalt höga eller låga. Lösningen har bidragit till en minskning av kapitalbindningen i lager och ökat effektiviteten i planeringsprocessen, förklarar Fredrik Ehnö, VD på Infozone Intelligence.

– Logistikcockpitlösningen gav också en automatisering av behovsläget för planeringsprocessen via försäljningsprognoser vilket frigör mängder av mandagar för vår säljkår vilket i sin tur ger dem mer tid för kundbearbetning och försäljning. Det krävs även färre resurser i logistikplaneringsprocessen som därmed kan genomföras oftare och med bättre resultat, fortsätter John Thacker.

– Inom Infozone Intelligence arbetar vi med att ta fram och implementera olika BI lösningar med stort fokus på kundnytta inom en rad olika områden och industrier. Vi jobbar alltid med utgångspunkt från kundens behov och utmaningar de står inför, utifrån detta tar vi fram lösningar med stort fokus på affärsnytta och design, avslutar Fredrik Ehnö.

ifzone-logo

Infozone är experter på system management, virtuell infrastruktur, och beslutsstödsystem och levererar kundanpassade, effektiva och robusta IT-system. Vi strukturerar och automatiserar våra kunders IT-miljöer för optimal funktion, drift och ekonomi.

Läs mer om oss här

Har du koll på alla vägval kring molntjänster och Windows 10?

May 13, 2016

Har du koll på alla vägval kring molntjänster och Windows 10?

Allt fler företag nyttjar molntjänster och vill använda Windows 10. Coligo är med sin erfarenhet den bästa strategiska rådgivaren när det gäller vägval inom Office 365, Azure och Windows 10.

Ny lagringsteknik gör Big Data användbart i molnet

May 12, 2016

Ny lagringsteknik gör Big Data användbart i molnet

Mängden data som företag måste hantera ökar i en takt som de traditionella lagringssystemen inte längre kan hantera. Genom öppen ”software defined storage” blir lagringen säkrare och billigare och informationen mer användbar.

Sätt fart på din IT-karriär med bemanningsjobb

September 6, 2016

Sätt fart på din IT-karriär med bemanningsjobb

Att arbeta för ett bemanningsföretag inom IT-sektorn ger möjlighet till snabb utveckling av den egna kompetensen genom förmånen att kunna arbeta med olika uppgifter i olika företag inom en och samma anställning.

(Visited 39 times, 1 visits today)