Flexibel BI-lösning ger snabbare insyn och sparar pengarInfozone är experter på system management, virtuell infrastruktur, och beslutsstödsystem. När Siemens Security Products sökte efter lösningar som skulle göra affärssystemets innehåll mer lättillgängligt och mycket mer användbart bestämde man sig för den QlikView-lösning som Infozone erbjuder.

– De stora vinsterna består i att vi fick en mycket högre visibilitet på informationen och därför kan agera mycket snabbare, säger John Thacker, Quality & Support Services Manager på Siemens Security Products.

– I stället för att leta igenom Excelark efter avvikelser en månad i efterskott kan vi i realtid se avvikelser och varningssignaler. Vi kan se det på produkt-, kund- och geografisk nivå, och vi kan följa hur våra marginaler utvecklas över tiden.

Siemens Security Products arbetar med innovativa säkerhetslösningar inom områden som passerkontroll, integrerade säkerhetssystem, videoövervakning och inbrottslarm med både hård- och mjukvara.

Det första steget i QlikView lösningen var en applikation för analys av försäljningen. Det andra steget var en så kallad ”logistikcockpit”, en applikation som ger total överblick över logistiksituationen genom att visa lagerläget med prognoser över förväntad försäljning.

– Med den här lösningen går det att tidigt se vilka produkter som ligger utanför det förväntade, till exempel om framtida lagersaldon är onormalt höga eller låga. Lösningen har bidragit till en minskning av kapitalbindningen i lager och ökat effektiviteten i planeringsprocessen, förklarar Fredrik Ehnö, VD på Infozone Intelligence.

– Logistikcockpitlösningen gav också en automatisering av behovsläget för planeringsprocessen via försäljningsprognoser vilket frigör mängder av mandagar för vår säljkår vilket i sin tur ger dem mer tid för kundbearbetning och försäljning. Det krävs även färre resurser i logistikplaneringsprocessen som därmed kan genomföras oftare och med bättre resultat, fortsätter John Thacker.

– Inom Infozone Intelligence arbetar vi med att ta fram och implementera olika BI lösningar med stort fokus på kundnytta inom en rad olika områden och industrier. Vi jobbar alltid med utgångspunkt från kundens behov och utmaningar de står inför, utifrån detta tar vi fram lösningar med stort fokus på affärsnytta och design, avslutar Fredrik Ehnö.

ifzone-logo

Infozone är experter på system management, virtuell infrastruktur, och beslutsstödsystem och levererar kundanpassade, effektiva och robusta IT-system. Vi strukturerar och automatiserar våra kunders IT-miljöer för optimal funktion, drift och ekonomi.

Läs mer om oss här

Har du koll på alla vägval kring molntjänster och Windows 10?

May 13, 2016

Har du koll på alla vägval kring molntjänster och Windows 10?

Allt fler företag nyttjar molntjänster och vill använda Windows 10. Coligo är med sin erfarenhet den bästa strategiska rådgivaren när det gäller vägval inom Office 365, Azure och Windows 10.

Stora vinster med unik identitet för byggartiklar

March 28, 2018

Stora vinster med unik identitet för byggartiklar

Byggvärldens artikel från den 19 mars i år, beskriver hur NCC, Skanska, PEAB, JM och Veidekke samt branschorganisationerna Byggmaterialhandlarna och Byggmaterialindustrin nu tillsammans agerar med siktet inställt på att införa en unik digital identifiering av byggprodukter. Detta så att sömlös obruten digital kommunikation kan införas i hela byggprocessen.

Här är missarna företag gör kring it-säkerhet

May 13, 2016

Här är missarna företag gör kring it-säkerhet

IT-säkerhet är ett måste för att företag ska kunna utföra sin kärnverksamhet. Men trots att hoten ständigt ökar är IT-säkerheten fortfarande eftersatt hos många.

(Visited 6 times, 1 visits today)