Flexibel BI-lösning ger snabbare insyn och sparar pengarInfozone är experter på system management, virtuell infrastruktur, och beslutsstödsystem. När Siemens Security Products sökte efter lösningar som skulle göra affärssystemets innehåll mer lättillgängligt och mycket mer användbart bestämde man sig för den QlikView-lösning som Infozone erbjuder.

– De stora vinsterna består i att vi fick en mycket högre visibilitet på informationen och därför kan agera mycket snabbare, säger John Thacker, Quality & Support Services Manager på Siemens Security Products.

– I stället för att leta igenom Excelark efter avvikelser en månad i efterskott kan vi i realtid se avvikelser och varningssignaler. Vi kan se det på produkt-, kund- och geografisk nivå, och vi kan följa hur våra marginaler utvecklas över tiden.

Siemens Security Products arbetar med innovativa säkerhetslösningar inom områden som passerkontroll, integrerade säkerhetssystem, videoövervakning och inbrottslarm med både hård- och mjukvara.

Det första steget i QlikView lösningen var en applikation för analys av försäljningen. Det andra steget var en så kallad ”logistikcockpit”, en applikation som ger total överblick över logistiksituationen genom att visa lagerläget med prognoser över förväntad försäljning.

– Med den här lösningen går det att tidigt se vilka produkter som ligger utanför det förväntade, till exempel om framtida lagersaldon är onormalt höga eller låga. Lösningen har bidragit till en minskning av kapitalbindningen i lager och ökat effektiviteten i planeringsprocessen, förklarar Fredrik Ehnö, VD på Infozone Intelligence.

– Logistikcockpitlösningen gav också en automatisering av behovsläget för planeringsprocessen via försäljningsprognoser vilket frigör mängder av mandagar för vår säljkår vilket i sin tur ger dem mer tid för kundbearbetning och försäljning. Det krävs även färre resurser i logistikplaneringsprocessen som därmed kan genomföras oftare och med bättre resultat, fortsätter John Thacker.

– Inom Infozone Intelligence arbetar vi med att ta fram och implementera olika BI lösningar med stort fokus på kundnytta inom en rad olika områden och industrier. Vi jobbar alltid med utgångspunkt från kundens behov och utmaningar de står inför, utifrån detta tar vi fram lösningar med stort fokus på affärsnytta och design, avslutar Fredrik Ehnö.

ifzone-logo

Infozone är experter på system management, virtuell infrastruktur, och beslutsstödsystem och levererar kundanpassade, effektiva och robusta IT-system. Vi strukturerar och automatiserar våra kunders IT-miljöer för optimal funktion, drift och ekonomi.

Läs mer om oss här

Mobila videokonferenser sparar tid och pengar

May 13, 2016

Mobila videokonferenser sparar tid och pengar

Med ConferenceCam Connect har Logitech skapat en mobil lösning för videokonferenser som effektiviserar arbetet och sänker kostnader.

Prevas IT-lösningar leder till effektivitet, lönsamhet och hållbar utveckling

April 27, 2016

Prevas IT-lösningar leder till effektivitet, lönsamhet och hållbar utveckling

Prevas slogan är Innovation For Growth. Företaget vill genom sina lösningar ge bättre och effektivare utnyttjande av produktionsresurser och på så sätt skapa tillväxt och utveckling för sina kunder. – Vi har många exempel där våra lösningar gett kunder effektivare produktion och bättre produkter, säger Christer Ramebäck, affärsområdeschef för Industrisystem hos Prevas.

Vad händer när en självkörande bil hackas?

September 6, 2016

Vad händer när en självkörande bil hackas?

Självkörande bilar må ha låtit som science fiction för något decennium sedan men är nu i allra största grad verklighet. Fördelarna är många men man måste ha i åtanke att det finns en risk för dataintrång i bilens styrsystem. I dagsläget ser man inga självkörande bilar på de svenska vägarna men enligt säkerhetsexperten Anders Nilsson på ESET är framtidens dröm redan här.

(Visited 65 times, 1 visits today)