Ökad innovation och konkurrenskraft i svenskt näringsliv med Open SourceRed Hat är företaget som leder innovationen inom Open Source. Open source beskrivs som den mest innovativa och dynamiska kraften inom IT-utveckling idag.
Tusentals communities och hundratusentals aktiva anhängare utvecklar och engagerar sig i att förändra Open Source. Det innebär en innovationstakt inom Open Source som är omöjligt för ett enskilt företag att mäta sig med.

– Det handlar inte enbart om teknikfokus längre, Open Source är en angelägenhet för hela företaget. Nu handlar det om att möta affärssidans krav på snabbhet och ständig innovation, kostnadseffektivitet och mätbarhet, och ett anpassat och effektivt processtöd, säger Jimmy Sköldberg, Nordenchef på Red Hat.

Red Hat har inte lämnat sin teknikbas men förflyttar sig uppåt i värdepyramiden mot strategiska frågor om infrastrukturens skalbarhet och flexibilitet; och frågor som påverkar hela verksamhetens effektivitet.

– För att tillgodose detta fokuserar vi på IT- och Business Transformation ”the Open Source way”, och är ledande inom området. När det gäller företags IT-investeringar finns det ett behov av en budgetförflyttning från driftsfrågor till verksamheten och processerna, våra lösningar understödjer den resan, säger Jimmy Sköldberg och tillägger:

– Vi hjälper bolag att skapa mer konkurrenskraftiga och kostnadseffektiva lösningar inom infrastruktur och verksamhetens processer, genom våra lösningar för IT- och Business Transformation.

Som den ledande spelaren inom Open Source står Red Hat för det säkra alternativet med support och stöd. Grunden för verksamheten bygger på innovation, enkelhet och trygghet under hela resan.

Vi köper bolag, lägger ut deras produkter som Open Source och gör dem tillgängliga för alla. Det kan man tycka är märkligt men vi gör det därför att vi tror på idén att skapa ett större engagemang och delaktighet. Vi får tillbaka värdet när man tar det till utveckling och drift i ett senare läge, då blir vi till en naturlig affärspartner som säkerställer trygghet, säger Jimmy Sköldberg.

– Vår affärsmodell är enkel, vi tar betalt för värdet, det man behöver och när man behöver det. Programvaran är ju gratis, vi tar betalt för tjänster och support. Detta har 90% av Top 500-företagen i världen redan anammat och jobbar med Red Hats lösningar. När man kommer till ett läge där man har utvärderat och tycker att programvaran tillför värde till verksamheten, det är först då vi tar betalt, säger Jimmy Sköldberg.

Red Hat kan med hjälp av innovationskraften inom Open Source och den unika affärsmodellen erbjuda något nytt.

– Vad finns det för skäl att någonsin välja något annat om du får ledande och ständig innovation, betalar för det du behöver när du behöver det och dessutom får ett tryggt och proaktivt partnerskap med Red Hat?”, avslutar Jimmy Sköldberg.

 red-hat-logo

Red Hat AB
Red Hat är ett Amerikanskt mjukvarubolag listat på Nasdaq.
VD Norden: Jimmy Sköldberg
Omsättning: $1.53 miljarder (worldwide)
Anställda: 6341 (pågående rekrytering)
Ledande inom Open Source med fokus på IT och business transformation.

Läs mer om oss här

(Visited 20 times, 1 visits today)