Snabb insyn och enkelt sparande med flexibel BI-lösning

Fredrik Ehnö, VD på Infozone Intelligence

De letade efter lösningar som skulle göra innehållet i sitt affärssystem mer lättillgängligt och användbart.
Siemens Security Products bestämde sig för att testa Infozones QlikView-lösning.
– Vi fick en högre informationsvisibilitet och kan därför agera mycket snabbare i dag, säger John Thacker, Quality & Support Service Manager.

Siemens Security Products arbetar med innovativa säkerhetslösningar inom områden som passerkontroll, integrerade säkerhetssystem, videoövervakning och inbrottslarm med både hård- och mjukvara.

Förr arbetade personalen i manuella statistikprogram för att hitta avvikelser i sitt affärssystem men sedan de bytte till den QlikView-lösning som Infozone erbjuder ser de avvikelser och varningssignaler i realtid.
– Vi kan se det på produkt-, kund- och geografisk nivå och följa hur våra marginaler utvecklas över tiden, säger John Thacker, Quality & Support Service Manager.
Så här fungerar systemet, läs mer

Det första steget i QlikView-lösningen är en applikation som används för analys av försäljningen, följt av en så kallad ”logistikcockpit”; en applikation som ger total överblick över logistiksituationen genom att visa lagerläget med prognoser för förväntad försäljning.

Fredrik Ehnö, VD på Infozone Intelligence, berättar att lösningen gör det möjligt för kunden att tidigt se vilka produkter som ligger utanför förväntade värden – exempelvis om framtida lagersaldon är onormalt höga eller låga.
– Lösningen har bidragit till en minskning av kapitalbindningen i lager och ökat effektiviteten i planeringsprocessen, säger han.

”Ger mer tid till försäljning”
John Thacker menar att logistikcockpitslösningen även innebar en automatisering av behovsläget för planeringsprocessen via försäljningsprognoser.
– Processen kräver färre resurser, vilket innebär att den kan genomföras oftare och med bättre resultat. Dessutom frigavs mängder av mandagar för vår säljkår, vilket i sin tur gav dem mer tid för kundbearbetning och försäljning.
Hur kan processen hjälpa ditt företag? Läs mer här

Infozone är experter på system management, virtuell infrastruktur och beslutsstödsystem. Företaget arbetar med att ta fram och implementera olika BI-lösningar med stort fokus på kundnytta inom en rad olika områden och industrier. 
– Vi jobbar alltid med kundens behov och de utmaningar de står inför som utgångspunkt. Utifrån det tar vi fram lösningar med stort fokus på affärsnytta och design, säger Fredrik Ehnö.
Här kan du läsa mer om Infozone

Infozone är experter på system management, virtuell infrastruktur, och beslutsstödsystem och levererar kundanpassade, effektiva och robusta IT-system. Vi strukturerar och automatiserar våra kunders IT-miljöer för optimal funktion, drift och ekonomi.

Läs mer om oss här

(Visited 77 times, 1 visits today)