Sänk kostnaden och höj kompetensen på din IT-personalAtt hitta rätt IT-personal är ofta både svårt och dyrt, men genom bemanningslösningar kan företag både sänka sina kostnader och öka kompetensnivån på IT-avdelningen – och samtidigt få möjlighet att fokusera på kärnverksamheten.

För små och medelstora företag, som inte har IT som kärnverksamhet, blir rekryteringen av IT-personal ofta en både kostsam och komplicerad historia. På grund av det väljer också många att istället plocka in dyra konsulter från de företag där man köpt sina IT-lösningar. Enligt Klas Bonde, vd för Centric, finns det mycket pengar att spara på att istället anlita ett bemanningsföretag för sin IT-kompetens.

–Utan att överdriva tror jag att man kan spara 20-40 procent av kostnaden, säger Klas Bonde.

Löser ett vanligt problem

Efter sju år i IT-bemanningsbranschen har Klas Bonde upptäckt att många företag har samma typ av problem när det gäller att rekrytera IT-personal. Om företagen själva rekryterar personal för mer ”juniora" positioner måste man till exempel kunna erbjuda naturliga utvecklingsmöjligheter på företaget för att kunna behålla personalen. 

Enligt fackförbundet Jusek vill så många som en tredjedel av alla nyutexaminerade byta arbete inom ett år och statistiskt stannar man i genomsnitt bara på ett första jobb i 14-18 månader. Kan företaget inte erbjuda ett nytt steg efter det försvinner alltså ofta personalen.

–Man kanske behöver en supporttekniker, men på många mindre företag finns inte något naturligt steg vidare från den rollen, vilket ökar personalomsättningen, förklarar Klas Bonde.

Med en högre personalomsättning följer fler rekryteringsprocesser som kostar både tid och pengar. För att slippa detta förlitar sig många företag därför istället på konsulter från de företag där man köpt sina IT-lösningar. Men även detta kan innebära onödigt stora kostnader som företagen ofta inte tänker på.

–Om man köper in ett nytt IT-system så tittar man på alla delar av systemet innan man köper. Men när det kommer till bemanning vänder man sig ofta bara direkt till de som levererat systemet och plockar in en konsult därifrån till ett högre pris, berättar Klas Bonde.

Kunnig personal till lägre pris

Centric har en lösning på det här dilemmat. Som specialister inom både IT och rekrytering kan Centric förse företagen med motiverad och kunnig personal och till ett mycket lägre pris än ett vanligt konsultbolag. Det är en lösning som medför både större flexibilitet och bättre utvecklingsmöjligheter för den anställde, som kan gå vidare till nya uppdrag och inte behöver fastna på en tjänst utan karriärutveckling eller på ett företag med hål i karriärstegen.

–Om en konsult är trött på sitt uppdrag kan vi hitta ett nytt uppdrag åt denne och samtidigt hitta någon som är ny och hungrig till den gamla rollen, utan att det kostar en massa pengar för företaget, säger Klas Bonde.

Med Centrics hjälp kan kunderna fokusera på sin kärnverksamhet och ta hjälp att hitta motiverad IT-personal med rätt kompetens. 

Enligt Svenskt Näringsliv ökar behovet av sådana tjänster bland företagen eftersom de av konkurrensskäl behöver den flexibilitet som bemanningsföretagen erbjuder för att kunna anpassa sin personal efter efterfrågan.

–Att anställa någon är ett stort åtagande och innebär ett stort ansvar. Vi ger både trygghet för personen och flexibilitet för företaget, säger Klas Bonde.

 centric-logo

Telefonnr: 
010-2190500
Adress: 
Hamngatan 33, Sundbyberg
Hemsida: 
www.centric.eu

Stor europeisk aktör

Centric är ett av Europas största privatägda tjänsteföretag med 5000 anställda på kontor i Nederländerna, Belgien, Frankrike, Norge, Rumänien, Schweiz, Sverige och Tyskland. I Sverige erbjuder Centric bemanningstjänster för IT- och vårdsektorn samt mjukvara till handeln. Företaget har verksamhet i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Jönköping, Karlstad, Örebro och Östersund. 

Läs mer om oss här

(Visited 38 times, 1 visits today)