Så skapar outsourcad IT affärsnytta

Patrik Axelsson, försäljningschef på Levonline.

Att outsourca datalagring och IT-drift handlar inte längre bara om att sänka kostnader. Genom att dra nytta av leverantörens expertis har det blivit lika viktigt för företagen att outsourcing kan leverera nya innovationer som skapar större affärsnytta.

 

Det handlar om en effektivisering. IT-budgeten hos företag kommer ligga ungefär på det samma eller kanske öka lite svagt de närmsta åren men de kommer vilja lägga mindre pengar på drift och mer pengar på innovation och att utveckla sina system, berättar Patrik Axelsson, försäljningschef på Levonline. 

Levonline är en av de mest erfarna hostingleverantörerna på marknaden och har varit verksamma sedan 1994. De senaste åren har man dock sett en tydlig trend där kunderna inte bara är intresserade av att lägga ut sin lagring eller IT-drift utan också söker efter en partner som kan hjälpa dem att få ut det mesta av sina IT-system.

– Generellt så går branschen mot att beställaren och IT-leverantören inte ska prata så mycket teknik utan tala om lösningar som skapar affärsnytta för kunden. Att uppnå det tror jag man gör genom en tät dialog och kontinuerliga avstämningar, förklarar Patrik Axelsson.

Läs mer: Så kan Levonlines tjänster kan lyfta din affär till nästa nivå 

För Levonline handlar därför mycket om att ge ett mer personligt och skräddarsytt bemötande än vad man kan få genom det stora internationella molntjänst-leverantörerna som Microsoft och Amazon. Dessutom bistår man med svensk support, teknisk jour och en säljkår inriktad på att hjälpa företagen att få ut det mesta av sitt IT-system. På så vis utnyttjar man sin kompetens för att hjälpa kunderna att utveckla sin affär snarare än att bara leverera en teknisk lösning.

 

»Det här är en, säker, flexibel, och modern lösning där man får den modernaste hårdvaran och den senaste programvaran samtidigt som det faktiskt är kostnadseffektivt«

 

Säkerhet är ett område där Patrik Axelsson ser att den täta dialogen gör stor skillnad. För kunderna ligger fokus nämligen oftast på att får fram nya lösningar och tjänster som skapar affärsnytta och då riskerar säkerhetsaspekten att glömmas bort. Där ser Levonline sig som en rådgivare som tar ansvar för säkerheten medan kunden fokuserar på affärsnyttan.

Man ska inte vara emot nya lösningar men man behöver hjälpa kunden genom att vara ett bollplank så att de vänder frågan till oss innan de trycker på köpknappen. Det är inte heller säkerheten beställaren ska tänka på. De ska tänka precis som de gör: på det värde som de skapar och sen hjälper vi till med säkerheten, säger Patrik Axelsson.

De säkerhetsutmaningar som företagen ställs inför gäller allt från en ökad användning av mobila enheter till frågor om redundans och backuper för affärskritiska system. På Levonline tar man därför ett helhetsgrepp kring säkerhetsfrågan och bistår med allt från IT-policys till att leverera heltäckande backup som gör att viktiga system aldrig ligger nere.

 

»Generellt så går branschen mot att beställaren och IT-leverantören inte ska prata så mycket teknik utan tala om lösningar«

 

Även flexibiliteten i Levonlines molntjänster tror Patrik Axelsson är ett avgörande argument. Att själva köpa in den modernaste hårdvaran och senaste programvaran är en stor investering som dessutom är svår att skala upp. Genom att utnyttja en extern molntjänst, som dessutom är privat, kan företag betala endast för de resurser som används per månad.

Det här är en, säker, flexibel, och modern lösning där man får den modernaste hårdvaran och den senaste programvaran samtidigt som det faktiskt är kostnadseffektivt, säger Patrik Axelsson.

Läs mer: Så kan Levonlines tjänster kan lyfta din affär till nästa nivå 

 Presenteras av

logo2

Med Levonlines omfattande produkt- och tjänsteutbud skapar du enkelt en mycket specifik, högredundant och skalbar IT-miljö som kan nyttjas till i princip vad som helst

Levonline använder endast den modernaste hårdvaran från ledande tillverkare och har 2 egna datacenter i Sverige som möjliggör privata molnlösningar och off-site backup.

Läs mer om vårt erbjudande:

www.levonline.com

(Visited 46 times, 1 visits today)